Сега ще Ви представя как моята приятелка представи своята рецепта:
"Flammkuchen – Фламкухен
Сещам се за хиляди неща, които разделят французите и немците и за няколко, които ги обединява , едно от тях е - елзаския спациалитет, носещ името Flammkuchen (фламкухен) на изток от Рейн и тарт фламбе - на запад. По същество фламкухен е вид пица, обикновена в правоъгълна форма, традиционно се пече в огнени пещи.
Моята рецепта за Flammkuchen е:
За тестото:
- 250 гр. пълнозърнесто брашно
- 2 с. л. олио
- 100 мл вода
- 1 ч.л. сол
За плънката (не, плънка, ами за отгоре):
- крема сирене с копър (в
оригиналната рецепта се използва заквасена сметана)
- 1 глава лук
- 1 чушка
-
бекон (в моя случай имах късчета месо)
-
царевица (от консерва)
- сирене (Ементал)
Приготвяне:
За тестото:
Смесваме всички
съставки и оформяме тесто, което се
разделя на 4 равни части. Всяка една от частите се разточва до получаване на
много тънки кръгове или правоъгълници (в моя случай нямат определена форма, но
това не се отрази на вкуса им ;) ).
Всяко едно парче се намазва с крема сирене, след това
слагаме бекона (месото), чушката, лука, царевицата и най-отгоре поръсваме с
настърган кашкавал.
Слагаме в предварително загрята фурна на околко 180˚ -
200˚. За ваше улеснение при печенето във фурната може да използвате хартия за
печене, но аз забравих да купя и използвах една тава, която намазах с олио,
като се опитах да използвам максимално малко количество олио."