неделя, 14 април 2013 г.

Пикантно пиле


Днес е неделя! Ето какво описание прочетох из фейсбук за този ден: "Джоузеф Адисън казва „ Неделя заличава ръждата на цяла седмица.” Как става това ли? Ами няма нищо по-хубаво от тава да се събудиш, когато искаш, а не когато трябва. Да пиеш кафе не между друготo, а преди всичко останало. Да не пренарждаш мислите в зададен график, а да ги оставиш завити в тишина възможно най-дълго. Да не обръщаш внимание на времето увиснало сънливо на стената, а да действаш спрямо това вътре в теб. Моят часовник показва, че е време за мързелуване и себеотдаване. Имайте своята спокойна, слънчева и пълна Неделя.
Ваша Diary Girl". Източник: Дневникът на една душа парцалена
Напълно отговаря и на моята философия! ;)


Рецептата, която представям днес, не знам колко е сполучлива, защото ястието все още къкри на тигана :D Но...цялата кухня е изпълнена с такива уникални аромати, че няма начин да не е вкусно!
Ето и необходите продукти:
  • 3 пилешки бутчета с долната част, които разполовяваме, получават се 6 парчета
  • 200 мл доматен сок;
  • 5 скилидки чесън;
  • 1/2 глава лук;
  • връзка магданоз;
  • куркума;
  • къри;
  • червен пипер;
  • черен пипер;
  • сол;
  • краве масло;
  • 500 мл вода
За приготвянето на ориза: 
  • 1 ч.ч. ориз;
  • сол;
  • вода в зависимост от ориза (или бульон), но аз не обичам купените бульони :)


Приготвяне:
  1. След като сме разполовили бутчета, така че да се получат 6 парчета, ги "намазваме" хубаво с подправките(куркумата, кърито, червения и черен пипер, солта).
  2. Нарязваме на ситно магданоза, чесъна, лука.
  3. Намазняваме с краве масло тефлонов тиган и го слагаме да се нагорещи на котлона.
  4. Слагаме наситнените магданоз, чесън и лук да се запържат.
  5. Добавяме доматения сок и задушаваме за 3-4 минути. 
  6. Добавяме бутчетата и 500 мл вода и оставяме да си къкрят до готовност.
  7. Докато се приготвят бутчетата, сваряваме ориза.
  8. Сервираме и си хапваме с удоволствие. ( Тази стъпка е най-важна :) )

Сега се сещам, че тази рецепта съм я правила и преди, като съм я адаптирала от тук: Пиле Къри

Translate