понеделник, 1 октомври 2012 г.

Равиоли със сос "Неделя"

Една такава лесна и бърза рецепта е идеална за вечеря след натоварен ден, примерно :). Сосът го кръстих "Неделя", защото такъв беше денят, в който правих равиолите, съответно и него :D
Продукти за 4 порции:
  • 250 гр равиоли с пълнеж по желание ( моите бяха с шунка);
  • сол на вкус;
За соса ни трябват:
  •  1 кг твърди домати;
  • 1 глава лук;
  • 1 морков;
  • гъби по желание; 
  • 1 суп.лъжица олио;
  • около 100 гр пушено филе ( дали ще е свинско,пилешко, вие си решавате);
  • кашкавал за поръсване
Приготвяне:
  1. Сваряваме равиолите в подходящ съд; 
  2. След това започваме да приготвяме соса, като нарязваме на ситно доматите, лука, гъбите. Морковите, нарязани също на ситно, предварително слагаме да поврат, докато омекнат. Пушеното филе нарязваме на тънки лентички.
  3. Вече сме подготвили продуктите за соса и започваме направата му:
- запържваме филето и лука в тиган.
- добавяме  останалите продукти за соса и бъркаме, докато се получи смес, която вие бихте определили за сос :D 
Така изглежда готовият сос
4. Равиолите и сосът са готови, остава да сервираме ( настъргваме кашкавал върху всяка порция) .
 П.П. Рецептата е уникално лесна и за това ми се стори изключително трудно да напиша стъпките за приготвянето ѝ :P

Translate