От повече от година консумирам овесени трици, ползите от които са:
- високо съдържание на фибри;
- овесените трици преминават през целия храносмилателен тракт- от устата, където се напояват със слюнка, до дебелото черво, където изпълняват ролята на пълнеж, устоявайки на всички химически и физически атаки по пътя си, поемат част от поетата храна и я изнасят извън тялото; не губят полезните си качества след топлинна обработка.
- регулират обмяната на веществата;
- подсилват имунната система;
- предпазват от рак на стомаха и на дебелото черво, захарен диабет, анемия, затлъстяване и сърдечносъдови заболявания.
Този сладкиш не го направих сама, имах си и помощ. Моето участие главно се сведе до обелването и нарязването на една ябълка и подреждането ѝ отгоре сладкиша, но като цяло рецептата е мое дело.
Необходими продукти:
- 200 гр овесени трици ( 1 малко пакетче);
- 4 яйца;
- 1/2 кофичка кис.мляко;
- 1 пакетче бакпулвер;
- някакъв подсладител по ваш избор - захар, мед, каквото изберете
- 1 банан
- 1 ябълка
Слагаме всички съставки в купа и разбъркваме до получаване на смес ( бананът предварително го намачкваме и така добавяме към сместа). Изсипваме в подходяща тава, отгоре украсяваме с резенчета ябълка и запичаме във фурната.
Това е! :)