вторник, 9 октомври 2012 г.

Телешкото задушено на мама

Това ястие ми е ясен спомен от втори клас още :D Сещам се, че по "Труд и техника" имахме задача за домашно да напишем рецепта за любимото семейно ястие и аз представих тази :).
Давам му името: Телешко задушено "Наташа", на името на мама :).
Необходими продукти:
  • 1 кг телешки шол;
  • 1 бурканче гъби;
  • дафинов лист;
  • черен пипер;
  • 1 суп. лъжица брашно;
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки филенца телешкото месо. Слагаме ги в голяма тава, като ги покриваме с вода и слагаме във фурната, закрити с фолио, докато се сварят. След това махаме фолиото, добавяме гъбите, а със саламурата от бурканчето с гъби разтваряме супената лъжица брашно и я слагаме при месото и гъбите. Връщаме тавата отново във фурната за около 10-14 минути, докато се запекат филенцата. 
КРАЕН РЕЗУЛТАТ: 

Translate