събота, 27 октомври 2012 г.

Пълнени пиперки


Замислих се, че всеки път се опитвам да качвам неща, които са нови за мен, а забравям добрите, стари изпитани вкусотии, които не са претенциозни в направата си, но винаги са вкусни и добре дошли на трапезата ни! Ето това е поводът да публикувам тази рецепта. Ще си кажете: "Ха, това са едни обикновени пиперки, нищо специално!". Но за мен те са най-вкусните пиперки :D 

Продукти:
  • 10 пиперки;
  • 2 чаши ориз;
  • сирене - 150 грама;
  • червен пипер;
  • сол;
  • 1 кофичка кисело мляко;
  • 2 яйца;
  • магданоз

Приготвяме ги така:
Сваряваме ориза ( в зависимост от ориза, си преценете в какво количество вода ще го сварите- при мен беше 2 чаши ориз с 4 чаши вода, тоест 1:2). През това време почистваме и измиваме пиперките. Шом оризът е готов го овкусяваме със сол, червен пипер и надробяваме сиренето в него. Това ще ни е пълнежа за пиперките.
Напълваме със сместа пиперките и ги нареждаме в тава, заливаме ги с вода, покриваме ги с фолио и ги слагаме във фурната. След като поизври водата, махаме фолиото и поливаме пиперките с киселото мляко и яйцата, които предварително сме разбили и оставяме  пиперките да се поопекат. Щом сме готови, ги поръсваме с магданоз :)


Translate