В началото, когато започнах да го приготвям, бяхме още на квартира във Варна, разбирайте, студентска квартира, без всякакви екстри в нея. Всяка една бисквитка и всяка една ядка режех на ръка или увивах в прозрачно фолио и ги чупех, удряйки с тиган върху тях :D А за това се изисква сила :D
С днешна дата, вече си имам блендер (happy) и направата на кейка отнема има-няма 30 минути :)
Ето първият вариант, който бях правила миналата година -> Първа версия на кейка ;)
Освен, че съм го подобрила от към вкусове, смея я да твърдя, че съм постигнала и напредък в снимките :D
Необходими продукти:
- 250 гр. бисквити без захар, най-хубави са овесени, но този път не успях да намеря;
- 80 гр сурови белени лешници;
- 4 с.л. рожково брашно или какао;
- 125 гр. краве масло;
- 2 с.л. мед;
- 1 бурканче със сладко от малини;
- кокосови стърготини за украса;
- 200 гр черен шоколад
Приготвяне:
- Слагаме бисквитите и лешниците в блендера и натрошаваме.
- Загряваме на бавен огън маслото, докато се разстопи, добавяме към него какаото и меда. Изчакваме да заври, оставяме една минута и сваляме от котлона.
- Към получената смес от масло, какао и мед добавяме натрошените съставки за блата - бисквити и лешници. Разбъркваме
- Намазваме с масло форма за кейк и разстиламе сместа хубаво с ръка, като повдигаме нагоре да се получи нещо като борд.
- На водна баня разтопяваме шоколада.
- През това време намазваме блата с конфитюра и след като шоколадът е готов, заливаме кейка с него.
- Украсяваме с кокосови стърготини.