неделя, 25 ноември 2012 г.

Киш с Никола :)

Навлязохме и във френската кухня, при това с големи препятствия- обиколихме 3 търговски вериги, докато си намерим нашата форма за тарта/пай :D, обикалянето беше доста, понеже е Неделя и всички домашни потреби около нас са затворени.
Тааа...фотоапаратът ми го няма, за това няма да е достатъчно добра снимката, но все пак се придобива представа, а и рецептата не е по мое желание, а по желание на приятеля ми (направихме го заедно) 
Продукти: 
  • 250 гр ръжено брашно + допълнително още за разточването на тестото
  • 125 гр масло с подправки ( чубрица в нашия случай)
  • 4 яйца ( 2 за тестото; 2 за плънката)
  • 1 ч.ч прясно мляко 
  • 4 с.л. вода
За пълнежа може да използвате каквото имате под ръка. При нас:
  •  броколи;
  • сирене;
  • 2 пресни наденички;
  • лук; 
  • пипер; 
  • кашкавал
Приготвяне:
Смесва се брашното с маслото, подправките; 2-те яйца и 4 с.л. вода, започва да се меси, ако има нужда от още брашно, се добавя. Трябва бучките от маслото, които се образуват в тестото, да си останат цели, в противен случай тестото ни ще се получи твърдо. След като е готово тестото, се прибира в хладилника за 30 минути. 
Изваждаме го и го разстиламе във формата за киша. Надупчваме го леко с вилица и се слага за около 10 минути във фурната на 180 градуса. Изваждаме тестото от фурната и нареждаме плънката, след което отново го слагаме във фурната за около 30-40 мин на 180 градуса :)

Translate