четвъртък, 10 януари 2013 г.

Картофена пица

 Ядеше ми се пица, но не от тесто, което е направено с брашно, а с нещо друго - картофите се оказаха подходящата съставка :)
Представям Ви моята картофена пица, казвам моята, защото в БГ-Мама също има различни вариации :D 

Продукти:
  • 1 кг картофи -  за основата на пицата;
  • доматено пюре за намазване на основата и за приготвяне на плънката;
За плънката отгоре може да използвате каквото имате в хладилника, както се случи и на моята пица :)
  • пуешко филе; 
  • гъби;
  • 1 глава лук
  • царевица;
  • кисели краставички;
  • краве сирене;
  • пармезан;
  • сол; 
  • черен пипер;
  • масло 
Приготвяне:
  1. Сваряваме картофите, след което ги намачкваме, добавяме сол и черен пипер за вкус.
  2. Намазняваме 2 тавички за пица, няма проблем пицата да стане и в една, разбира се. След което разстиламе картофената смес в тавичките за пица, целта е да се получи тънък блат.
  3. Започваме да приготвяме плънката, като запържваме лука и гъбите, добавяме и доматеното пюре ( моето доматено пюре е леко пикантно, получава се много вкусно).
  4. Докато пригтовях плънката, запекох за около 10 минути картофената основа.
  5. След като плънката е готова, започваме да "украсяваме" пиците. Първо намазах с доматено пюре, след което добавих запържените лук, гъби, добавих останалите продукти и отново вкарах пиците във фурната за около още 10-15 минути на силна фурна. Настъргах сирене и поръсих с пармезан и върнах пиците отново във фурната, но вече спряна, просто използвах горещината, която остана :)


Translate