четвъртък, 31 януари 2013 г.

Тиквички със сирена

Представям Ви една вкусна, засища, при това, здравословна запеканка, която се състои само от няколко продукта и без грам добавена мазнина за готвене :) 
Основната съставка на запеканката е:  тиквички - тук ще откриете повече защо са полезни те...
Да пристъпим в действие:
Продукти за 4 порции:
  • 2 тиквички;
  • около 100 грама краве сирене;
  • 3 яйца; 
  • 5 с.л.кис.мляко
  • сирене гауда - около 100 грама;
  • настърган пармезан за поръсване, след като е готово ястието;
  • около 100 грама пушен кашкавал;
  • около 300 мл прясно мляко;
  • пуешко филе ( колкото прецените, може и без него)
  • 1 с.л.  брашно (ръжено беше моето)

Приготвяне:

  1. Измиваме и нарязваме на кръгчета тиквичките.
  2. Разбиваме яйцата с вилица и добавяме краве сиренето и киселото мляко.
  3. Настъргваме пушения кашкавал и по-голямата част от сиренето гауда.
  4. Завираме млякото, добавяме останалата част от сиренето гауда и изчакваме да започне да се разтопява, след това добавяме лъжицата брашно и бъркаме, докато започне да се сгъстява. Сваляме от огъня.
  5. Започваме да "сглобяваме" запеканката: Ред тиквички, слагаме малко от сместа с яйцето и краве сиренето; пуешко филе; настърганите кашкавал и гауда; поливаме с получения сос от гауда и мляко и така до свършване на продуктите.
  6. Печем на 180 градуса до готовност.

Translate