вторник, 8 януари 2013 г.

Медено хлебче

Време дойде да  започне новата година и за моя блог :) 
 Първата рецепта, която споделям за 2013 година е за едно тестено изделие, което може да се определи и като сладкиш, и като хлебче. През октомври месец бях мярнала една рецепта в списание "Good Food" за бананов здравословен хляб, аз се опитах да изпека нещо подобно....и ето какво се получи:
1. Медено хлебче с банани

Продукти:
  •  3 яйца
  • 3 с.л. обезмаслено кис.мляко
  •  250 грама ръжено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 4 с.л. мед;
  • 300 гр. пасирани банани
  • орехи
  • щипка сол
Приготвяне:
 Брашното, бакпулвера и щипката сол слагаме в една купа. В друг съд смесваме яйцата, които предварително разбиваме с вилица, пасираните банани, киселото мляко. Разбъркваме хубаво, след което постепенно добавяме брашното, разбърквайки сместа и така, докато се получи хомогенна смес. Готовата смес за хлебчето разпределяме в силиконова, намазнена, форма, поръсваме отгоре с орехи.
Печем във фурна на 160 градуса за около час :):):)
 

Translate