Първата рецепта, която споделям за 2013 година е за едно тестено изделие, което може да се определи и като сладкиш, и като хлебче. През октомври месец бях мярнала една рецепта в списание "Good Food" за бананов здравословен хляб, аз се опитах да изпека нещо подобно....и ето какво се получи:
1. Медено хлебче с банани |
Продукти:
- 3 яйца
- 3 с.л. обезмаслено кис.мляко
- 250 грама ръжено брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 4 с.л. мед;
- 300 гр. пасирани банани
- орехи
- щипка сол
Приготвяне:
Брашното, бакпулвера и щипката сол слагаме в една купа. В друг съд смесваме яйцата, които предварително разбиваме с вилица, пасираните банани, киселото мляко. Разбъркваме хубаво, след което постепенно добавяме брашното, разбърквайки сместа и така, докато се получи хомогенна смес. Готовата смес за хлебчето разпределяме в силиконова, намазнена, форма, поръсваме отгоре с орехи.
Печем във фурна на 160 градуса за около час :):):)