Продукти:
4 пилешки гърди;
5-6 картофа ( средна големина);
500 мл прясно мляко;
100 гр. кашкавал;
150 гр сирене "Бри";
сол
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на едри хапки, нарязваме и пилешките гърди и ги слагаме в тава, която пълним с вода, така че да покрие продуктите. Изчакваме да се сварят и да изври водата.
През това време правим соса, който се приготвя по следния начин:
• Сипваме млякото в подходящ съд и го оставяме на котлона до кипване, след това намаляме котлона на слаб огън и добавяме кашкавала и сиренето, които предварително настъргваме
• Държи се на котлона, докато не се разтопи кашкавала и сиренето.
След това заливаме ястието и запичаме за още 5-6 минути :)