Това е първата ми споделена рецепта
и съм щастлива!
Истината е, че преди 3 години и яйце
не можех да сваря, но вече се справям доста добре :D
Необходими са ни:
- 500 гр кайма
- 1 яйце - белтъкът, на което използваме за да намажем отгоре рулото, а жълтъкът - за сместа
- подправки на вкус- аз сложих чубрица; сол; риган
- 1 глава лук
За плънката :
- 2 яйца
- кисели краставички
- моркови
Притовянето е много лесно и е идеално за мързеливковци като
гладните студенти :D . Замесваме каймата с лука, жълтъка и подправките. Оставаме
да постои около 10 минути.През това време сваряваме 2-те яйца; нарязваме си
киселите краставички и морковите на лентички. Каймата я разстиламе на фолио в
правоъгълна форма и след като сме сварили яйцата и сме ги обелили и нарязали,
започваме да подреждаме киселите краставички; морковите и яйцата върху каймата,
след това навиваме каймата на руло и слагаме в намазнена тавичка да се пече във
фурната. Преди да стане съвсем готово, поръсваме отгоре с кашкавал ( аз
настъргах и морковче, което ми остана) и връщаме за още около 5 мин във
фурната.
Умишлено не казвам колко време трябва да се пече във
фурната, защото не знам кой с каква фурна се е снабдил в квартирката си :D, но
съм сигурна, че ще извадите рулото преди да е загоряло във фурната ":D
П.П.
Едва успях да напиша рецептата, по-уморително е отколкото да сготвя :D