събота, 29 септември 2012 г.

Бадемови бонбони

Тъй като вече си имам най-страхотната книга за шоколада, нямаше как да не пробвам нещо в най-близко време. Това близко време се случи да е ДНЕС (СЪБОТА)!
Нямах никакво търпение и за това избрах по-лесна за изпълнение рецепта. Идеята за бадемовите бонбони е от книгата по-горе, там фигурира като Бонбони "Роше" ( за тях се използват филирани бадеми, аз използвах най-обикновени, понеже от веригата, в която пазарувах нямаха такива, което ми се стори странно, но да не отплесвам). Стига съм изпадала в подробности, минавам по същество. Та... БАДЕМОВИ БОНБОНИ С ШОКОЛАД .  
Необходими продукти:
200 грама бадеми;
 50 мл вода;
100 грама захар;
200 грама натурален шоколад
 Начин на приготвяне: Пасираме бадемите, за да станат на дребни парченца. През това време слагаме водата и захарта на среден огън да поврат, докато захарта се разтопи. След като захарта се разтопи, сипваме бадемите в съда с водата и захарта, разбъркваме хубаво, докато се получих смес. Тази смес поставяме в тава, постлана с хартия за печене и печем на фурна за около 20 минути на 150 градуса. Докато бадемите се пекат, разтопяваме шоколада на водна баня. Ето така изглеждат изпечените бадеми:
След като бадемите са изпечени, ги поставяме да изстинат в подходящ съд и ги поливаме с разтопения шоколад. Разбъркваме хубаво, докато всички бадеми се овалят хубаво в шоколада. С лъжица поставяме сместа във формички за мъфини
( вие си преценявате големината на вашите бонбони, по принцип рецептата е подходяща за около 22 бонбона, но аз ги направих моите доста големички и излязоха 12). Оставяме да се изстудят и консумираме с удовлоствие след това :) Eто резултатът:

Translate