петък, 7 септември 2012 г.

Ягодова торта

Необходими продукти:
За 2 блата са ни нужни:
• 6 яйца ( по три за всеки блат)
• 1 чаша пълнозърнесто брашно (1/2 за блат)

• ½ ч.чаша разтопено краве масло
• ½ лъжичка сол
• Ванилия;
• 1 чаша кафява захар
За напояване на блата: 1 чаша кафе
За крема:
• 1 кутия маскарпоне;
• 1 кутия крема сирене „Филаделфия”
• Какао;
• Смлени орехи
• 500 грама ягоди
Приготвяне:
За първия блат разбиваме 3 яйца и ½ чаша кафява захар. Смесваме ½ чаена чаша брашно,1/4 л. сол и ванилията отделно. След това ги добавяме към разбитите яйца, добавяме и маслото. Разбъркваме сместа, след което печем във форма – 26 см, покрита с хартия за печене на 180 градуса.
През това време приготвяме сместа за втория блат и разбиваме съставките за крема
След като е готов блата, изчакваме да изстине и го поливаме с кафето, намазваме блата с готовия крем, орехи, ягоди. Слагаме втория блат и повтаряме процедурата, може да поръсите втория блат с какао.

Translate